DESCRIEREA ROLULUI UNEI APLICATII DE TIP DRIVER DOWNLOAD

Actori pot fi definiti ca ceva care interactioneaza cu sistemul; pot fi utilizatorii umani, unele aplicatii interne sau poate unele aplicatii externe. Asa cum am discutat mai inainte, aceste componente sunt biblioteci, fisiere, executabilele etc. Ea descrie atributele si operatiunile unei clase si, de asemenea, constrangerile impuse asupra sistemului. Aceste diagrame sunt, de asemenea, folosite pentru a face crea sisteme executabile. Diagramele de clase nu sunt folosite doar pentru a vizualiza reprezentarea statica a sistemului, dar acestea sunt, de asemenea, utilizate pentru a construi codul executabil pentru compilare si inversa al oricarui sistem. O diagrama de desfasurare care prezinta structura fizica a sistemului.

Uploader: Tygohn
Date Added: 25 October 2013
File Size: 57.45 Mb
Operating Systems: Windows NT/2000/XP/2003/2003/7/8/10 MacOS 10/X
Downloads: 45835
Price: Free* [*Free Regsitration Required]

Prima stare este o starea de repaus, de unde incepe procesul.

Evenimentele sunt factori interni sau externi care influenteaza sistemul. O orientare arhitecturala este definita printr-o multime de continuturi. Scopul este, de asemenea, diferit de toate celelalte diagrame discutate pana acum. A list with all your payments previously saved will be displayed. Asadar limbajul UML reuneste cele mai bune tehnici si practici din domeniul ingineriei programarii, care si-au dovedit eficienta in construirea sistemelor complexe, rezultatul avand o expresivitate foarte buna care ajuta la rezolvarea diverselor probleme de modelare pe care vechile limbaje nu reuseau sa le indeplineasca foarte bine.

UML reprezinta limbajul universal standard pentru dezvoltatorii software de pretutindeni, si de asemenea o combinatie excelenta a celor mai bune trei limbaje de modelare anterioare orientate pe obiecte Booch, OMT, and OOSE.

UML furnizeaza urmatoarele diagrame, organizate in jurul perspectivei arhitecturale cu privire la modelele problemelor si a solutiilor: Este cel mai utilizat tip de diagrame in modelarea sistemelor orientate obiect. Schemele de clasa sunt utilizate pe scara ti in modelarea sistemelor orientate obiect, deoarece acestea sunt diagrame UML singurul care poate fi mapate direct unel limbaje orientate obiect. Customer are urmatoarele trei ordine cu numere diferite 12, 32 si 40 pentru anumite perioade luate in considerare.

  GEOVISION 900 DRIVER

Referat Inginerie Software – UML

Agregarea indica faptul ca o clasa parinte are elemente de tipul clasei copil. Pentru a modela un sistem, cel mai important aspect este acela de a capta comportamentul dinamic. Diferenta este ca o diagrama de clase reprezinta un model abstract format din clase si relatiile lor.

De pilda autentificarea in sistem, desi conditioneaza introducerea unei comenzi, nu este specific introducerii comenzii si de asemenea, poate fi folosit in mai multe use case-uri: Deci, utilizarea de diagrame de implementare poate fi descrisa dupa cum urmeaza: O diagrama de colaborare pentru un server de imprimanta.

Dar, daca luam in considerare diagramele obiect, atunci putem avea un numar nelimitat aplicayii instante, care sunt unice in natura. Mai pe scurt, ideea de baza este ca este absolut necesar sa cunoastem principalele elemente ale unui limbaj de modelare inainte de a initia proiectarea si dezvoltarea unui sistem.

YouTube, Facebook, Doubleclick, Gemius etc.

O singura diagrama a unui caz de utilizare captureaza o functionalitate speciala a unui sistem. O diagrama de implementare eficienta este foarte importanta, deoarece controleaza urmatorii parametri. UML ofera arhitecturi de sisteme ce functioneaza pe analiza si proiectarea obiectelor cu un limbaj corespunzator pentru specificarea, vizualizarea, construirea si documentarea. Un element de modelare poate fi folosit in mai multe diagrame diferite si va avea acelasi inteles si acelasi mod de reprezentare.

  GATEWAY CA6 AUDIO DRIVER

Use case-urile SpecialOrder si NormalOrder sunt extinse de la case-ul Orderdeci au o relatie extinsa.

Aplicatoi utilizate si notatiile lor sunt urmatoarele: Acum, flux de mesaje inseamna secventa de debit de la un obiect la altul si organizarea structurala inseamna organizarea vizuala a elementelor intr-un sistem.

Un exemplu simplu de utilizare a diagramei este urmatorul: Diagramele comportamentale sunt folosite pentru a vizualiza, specifica, construi si documenta. Se pot defini si alte perspective, in cazul in care este remarcata necesitatea acestora.

Turism electronic – Wikipedia

Asadar pentru descrierea unui sistem sunt necesare un numar de view-uri, hip reprezentand o proiectie a descrierii intregului sistem si care reflecta un anumuit aspect al sau. A payment added in a MultiTransfer list has 24 hours validity; after this interval it is automatically deleted. Agregarea indica o relatie de tip intreg-parte se poate spune despre clasa parinte ca are clase de tip copil.

Aceast tip de decrierea a sistemului prezinta interes sunt dezvoltatori, integratorii de sistem si cei care realizeaza testarea sistemului, iar pentru construirea view-ului este folosita diagrama de desfasurare. De fapt, aceste scopuri specifice sunt diferite unghiuri ale unui sistem de rulare.